UVJETI KORIŠTENJA

O nama

JUNKO d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge
OIB: 82814304782
IBAN: HR7223400091110586174

Društvo upisano kod Trgova kog suda u Slavonskom Brodu
MBS: 030131776
Sjedište: Andrije Štampara 73a, 35000 Slavonski Brod
Maloprodaja i veleprodaja: Sjeverna vezna cesta 81, 35000 Slavonski Brod
Kontakt telefon: 035/415-600
E-mail adresa: info@junko.hr

Pravne obavijesti

Sadržaji objavljeni na stranicama JUNKO d.o.o., vlasništvo su JUNKO d.o.o., i mogu se upotrebljavati samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštivati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima, što znači da se ne smiju prepisivati, umnožavati ili na bilo koji drugi način raspačavati.

JUNKO d.o.o. nije odgovoran za privremenu nedostupnost ili nepotpunu funkcionalnost internet stranica, eventualnu netočnost podataka niti za eventualnu štetu nastalu zbog upotrebe netočnih ili nepotpunih informacija. JUNKO d.o.o. niti bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je sudjelovala u nastanku i izradi ovih internet stranica, nije odgovorna ni za kakvu štetu koja bi mogla proizaći iz pristupa informacijama, upotrebe ili nemogućnosti upotrebe informacija na tim internet stranicama ili bilo kakve pogreške ili nedostatka u njihovom sadržaju. Također, JUNKO d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja.

Uvjeti korištenja web shopa:

 1. Korištenje:

Pristup ovoj stranici i podacima na njoj podliježe niže navedenim uvjetima i odredbama.

Internetske stranice JUNKO d.o.o. mogu se koristiti za privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje. Korištenjem Internet trgovine JUNKO d.o.o. obvezujete se poštivati slijedeće Uvjete i pravila te se smatra kako ste pristali na iste.

Neke od fotografija na Internet trgovini JUNKO d.o.o. samo su ilustrativne prirode.

 1. Radno vrijeme:

Internet trgovina radi od ponedjeljka do petka od 08:00 do 20:00.

Internet trgovina ne radi subotom, nedjeljom i praznicima, narudžbe zaprimljene preko vikenda će biti obrađene prvi slijedeći radni dan.

 1. Uvjeti kupnje:

Postupak i uvjeti kupnje i prodaje na mrežnim stranicama Internet trgovine JUNKO d.o.o. definirani su slijedećim parametrima: narudžbom, otpremom, plaćanjem, dostavom te povratom, odnosno reklamacijom robe.

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto JUNKO d.o.o., na Internet trgovini omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u internetskoj ponudi.

Kupcem se smatra svaka osoba koja popuni tražene podatke, registrira se i elektroničkim putem naruči (kupi) barem jedan proizvod.

Najniži iznos računa kupnje (bez dostave) na Internet trgovini je 1,00 kn

Kupnja na stranicama Internet trgovine JUNKO d.o.o. nije namijenjena inozemnim kupcima, stoga cijene proizvoda neće biti izražene u stranoj valuti. Sve su cijene izražene u hrvatskoj nacionalnoj valuti – hrvatska kuna (kn) – i uvećane za PDV.

 1. Naručivanje robe:

Naručivanje robe može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.

Roba se naručuje elektroničkim odabirom određenog proizvoda te spremanjem istog u potrošačku košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere i konačno potvrdi narudžbu.

JUNKO d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama.

Ukoliko JUNKO d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, prema mogućnostima će kontaktirati kupca robe telefonom ili e-poštom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

 1. Otprema:

Naručena roba bit će složena tako da se uobičajenim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti.

 1. Dostava robe:

Besplatna dostava proizvoda je ograničena na Republiku Hrvatsku. Dostava za lokacije izvan Republike Hrvatske se ne omogućuje, već kupac sam organizira prijevoz kupljene robe.

 1. Termini dostave:

Za narudžbe zaprimljene radnim danom, od ponedjeljka do petka, do 14 sati JUNKO d.o.o. će pošiljke poslati u roku od 7 dana na adrese kupaca u Hrvatskoj. Okvirni termin dostave: 7 radnih dana.

 1. Troškovi dostave

Za narudžbe veće od 3.000,00 kn dostava je besplatna, a za narudžbe manje od 3.000,00 kuna trošak dostave se obračunava po cjeniku HP Expressa. Ukoliko ne preuzmete pošiljku, pošiljka nam se vraća i nastaju dodatni troškovi povrata pošiljke. Pošiljku šaljemo ponovo samo ukoliko podmirite sve nastale troškove u toj situaciji: slanje, povrat i ponovno slanje pošiljke i unaprijed uplatite iznos na naš žiro-račun. U suprotnom, stavljamo Vas na „crnu listu kupaca“ i više ne možete naručivati od nas te prestajete biti naš kupac.

 1. Povrat robe / Reklamacija:

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu pritužbu JUNKO d.o.o. e-poštom, telefaksom ili u pisanom obliku te dostaviti i odgovarajući račun za predmetnu robu. Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:

 • Isporuka robe koja nije naručena

 • Isporuka robe koja ima vidljive greške ili oštećenja u transportu.

 1. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka te njihovom korištenju:

JUNKO d.o.o. se obvezuje da će štititi privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavješćujemo kupce o načinu njihova korištenja. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici JUNKO d.o.o., a posebno djelatnici Internet trgovine te poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. JUNKO d.o.o. će prikupljati, obrađivati i čuvati osobne i identifikacijske podatke o svojim kupcima. JUNKO d.o.o. će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih upotrebljavati samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe.

 1. Registracija:

Da biste se registrirali na JUNKO d.o.o. Internet trgovinu, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost podataka unesenih prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o učinjenim promjenama. Registracijom postajete kupac JUNKO d.o.o. Internet trgovine te se suglasni s ovim Uvjetima i pravilima. Unesene podatke JUNKO d.o.o. će upotrebljavati isključivo radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće se koristiti u druge svrhe ili biti dostupni drugim osobama na uvid.

 1. Sigurnost:

Prilikom registracije u JUNKO d.o.o. Internet trgovinu bit ćete dužni stvoriti lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. U potpunoste ste odgovorni (materijalno i pravno) za sva djela i narudžbe koje su učinjene pod Vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome pozivajući naš Kontakt centar na tel. 035/415-600 svakim radnim danom od 08:00 do 20:00 sati ili pošaljite e-poštu na info@junko.hr. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u mogućnost postojanja sigurnosnih propusta, nedopuštenog korištenja usluga ili kršenja uvjeta i pravila, JUNKO d.o.o. zadržava pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili trenutačno ukinuti korisnički račun bez prethodne najave.

 1. Vanjske usluge:

Usluge koje Vam pruža JUNKO d.o.o. Internet trgovina ne uključuju troškove koje stvarate rabeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. JUNKO d.o.o. nije odgovoran za telefonske troškove ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Molimo Vas primite na znanje da sve internetske stranice upotrebljavate isključivo na Vaš rizik. JUNKO d.o.o. ne daje nikakva jamstva i nije ni u kojem obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje možete pretrpjeti korištenjem usluga ili u svezi s korištenjem mrežnih stranica, servisa (servera), programskih paketa (softvera) i interneta. Internet je internacionalna, nezavisna računalna mreža koju JUNKO d.o.o. ne kontrolira ni u kojem obliku već je na nju samo vezan te zbog toga ne može jamčiti dostupnost servisa (servera) koje izravno ne kontrolira.

 1. Intelektualno vlasništvo:

Svi sadržaji objavljeni na ovim internetskim stranicama JUNKO d.o.o. kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, sličice, audio i video zapisi, digitalni sadržaji, programski paketi (softver) i ostali nenavedeni sadržaji objavljeni na ovim stranicama, vlasništvo su ili JUNKO d.o.o. ili trgovca ili dobavljača programskih paketa (softvera) te su zaštićeni domaćim u međunarodnim pravima o zaštiti autorskih prava i prava intelektualnog vlasništva te njihova neovlaštena uporaba nije dopuštena. Ovim istovremeno pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge internetskih stranica JUNKO d.o.o., pojedinačnih elemenata stranica, dizajna, logotipa te robne marke JUNKO d.o.o. bez izričitog pisanog odobrenja JUNKO d.o.o.

 1. Dostupnost:

Iako Vam JUNKO d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, JUNKO d.o.o. ne može jamčiti da će usluge na internetskim stranicama JUNKO d.o.o. odgovarati Vašim potrebama. JUNKO d.o.o. također ne može jamčiti da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru ili na e-poštu: info@junko.hr kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Pristup na JUNKO d.o.o. Internet trgovinu ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja.

 1. Ostale Internet stranice:

JUNKO d.o.o. Internet trgovina uključuje poveznice na druge internetske stranice, a materijali su na tim stranicama izvan kontrole JUNKO d.o.o. i stoga nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama.

 1. Cijena:

Prema cijenama po kojima ste naručili artikle bit će Vam izrađen račun. Ako niste zadovoljni naručenim artiklom, možete ga sukladno ovim Uvjetima i pravilima vratiti. Ako je cijena obračunata za neki artikl veća od cijene prikazane prilikom narudžbe, artikl možete vratiti i dobit ćete povrat sredstava. JUNKO d.o.o. u Internet trgovini jamči cijene 3 DANA od trenutka narudžbe.

 1. Potvrda narudžbe:

Obavijest o potvrdi narudžbe primit ćete e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje o kupljenim proizvodima, količinama, cijenama i uvjetima dostave. Također ćemo Vas obavijestiti o bilo kakvim promjenama stanja Vaše narudžbe (promjena vrste artikla ili pakiranja koji nije u ponudi i sl.).

 1. Način plaćanja:

Naručene proizvode ili usluge kupac može platiti, virmanski-uplatnicom te uplatom na žiro-račun JUNKO d.o.o. 

 1. Izmjene:

Molimo Vas primite na znanje da JUNKO d.o.o. može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svojim internetskim stranicama. JUNKO d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta i pravila te se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem adresa e-pošte koje su upisali prilikom registracije. Sve promjene primijenit će se na korištenje svih mrežnih stranica JUNKO d.o.o. Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas obratite se našem Kontakt centru na tel. 035/415-600 ili pošaljite e-poštu na info@junko.hr sa svojim primjedbama i za to se vrijeme nemojte koristiti uslugama Internet trgovine.

 1. Pomoć:

Provodimo istraživanja kako bismo dodatno unaprijedili naše proizvode i usluge. Iznimno bismo cijenili doprinos navedenim istraživanjima pitanjima, komentarima, prigovorima i pohvalama. Molimo Vas kontaktirajte JUNKO d.o.o. Kontakt centar na tel. 035/415-600 svakim radnim danom od 08:00 do 20:00 sati, pošaljite e-poštu na info@junko.hr ili nam pišite na adresu JUNKO d.o.o., Sjeverna vezna cesta 81, 35000 Slavonski Brod. Molimo Vas vodite računa o tome da slanje privatnih poruka elektroničkom poštom može biit nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena eletkroničkom poštom smatrat će se nepovjerljivom te JUNKO d.o.o. ne odgovara za sigurnost i privatnost takvih poruka, zadržavajući pritom pravo da iste reproducira, upotrijebi, raspolaže i distribuira trećima bez ograničenja. Nadalje, slobodni smo upotrebljavati ideje, nacrte, stručna znanja ili tehnike sadržane u takvim porukama za bilo koju svrhu, uključujući primjerice razvoj, proizvodnju ili marketing proizvoda sadržanih u takvim porukama.

 1. Isključenje odgovornosti:

Ovime prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ove internetske stranice. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih internetskih stranica ili u vezi s njima. JUNKO d.o.o. ne jamči da su materijali sadržani na predmetnim stranicama primjereni ili korisnički dostupni na određenim lokacijama, odnosno ne odgovara za pristup istima s teritorija država gdje je njihov sadržaj zakonom zabranjen. Smatrat će se da je pristup internetskim stranicama s navedenih lokacija poduzet samovoljno uz odgovornost korisnika prema mjerodavnom pravu. Sve informacije dostupne na internetskim stranicama isključivo su informativnog karaktera, ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećima. Informacije o pojedinim proizvodima i uslugama s ovih internetskih stranica podložne su određenim ograničenjima u vezi sa subjektima kojima takve informacije mogu biti dostupne. Informacije koje JUNKO d.o.o. objavljuje na ovim internetskim stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim JUNKO d.o.o. ne jamči za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim internetskim stranicama. JUNKO d.o.o. ne jamči, izričito ili prešutno, uključujući jamstva u pogledu utrživosti, odnosno podobnosti za određenu svrhu, niti preuzima bilo kakvu odgovornost za potpunost ili korisnost bilo koje od izloženih informacija, sustava, proizvoda ili procesa. Informacije dostupne na internetskim stranicama ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih, financijskih ili poslovnih odluka, te ste suglasni da nas nećete smatrati odgovornima za neostvarivanje svojih očekivanja u vezi s tim. Do zakonom predviđenih ograničenja, JUNKO d.o.o. neće odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe koje od informacija dostupnih na ovim internetskim stranicama. U tom smislu, predlažemo konzultacije s odgovarajućim stručnjakom koji će moći dati savjet posebno prilagođen Vašoj konkretnoj situaciji.

SIGURNA ONLINE KUPOVINA